Copyright © 2005-2020
Deze website mag niet gekopieerd woden.

 


Kunstnagels

Steeds meer vrouwen dragen kunstnagels en vinden de weg naar de nagelstudio. Met kunstnagels heb je in 1 behandeling direct mooie lange nagels. En als er eentje breekt, kan je die laten repareren, zodat je altijd verzorgde nagels hebt.

De laatste tijd krijg ik vaak de vraag "ik wil geen kunstnagels of acryl of gel ik wil mijn natuurlijke nagel behouden"

Maar wat zijn kunstnagels?
Dat is een verzamelnaam voor alles wat niet natuurlijk is en op een nagel gezet wordt. Dus zo ook een gellakje dat is ook een kunstlaagje en doe je daar als versteviging rubberbase, blab, of traditionele gel onder dat zijn ook kunstlaagjes. Met andere woorden zodra er een product over uw nagel wordt gesmeerd dan is dit een kuntlaagje wat valt onder kunstnagels. Het zijn geen natuur producten.

De naam kunstnagels is een naam die al tig jaar bestaat en staat voor alle kunstnagel producten die wij gebruiken om de natuurlijke nagel te op een kunstige manier te verfraaien op welke manier dan ook kort of lang. Of dit nu met gel of acryl is of acrylgel of uit een flesje komt en niet na vijlen wel na vijlen. Het is en zijn allemaal kunstnagel producten. Het is toch een KUNST om een mooie NAGEL te maken met welk kunstnagelproduct dan ook.

Helaas heeft men nog steeds het beeld dat kunstnagels alleen maar lang, dik of onnatuurlijk eruit zien. Dit is dus echt een fabeltje. Kunstnagels kunnen kort of lang gemaakt worden. Ze hoeven zeker niet dik te zijn en kunnen heel natuurlijk worden gemaakt. Het is ook een fabeltje dat kunstnagels slecht zouden zijn voor de natuurlijke nagel. Dit is niet waar, de natuurlijke nagel groeit gewoon door en als de kunstnagel professioneel wordt nabehandeld wordt u natuurlijke nagel steeds langer en wordt hierdoor ook sterker. En als u uw kunstlaagje (kunstnagel) wilt laten verwijderen laat dit dan door uw nagelstyliste vakkundig doen, zodat uw natuurlijke nagel niet beschadigd.

Een andere fabel is dat u tussendoor zou moeten stoppen met kunstnagels om ze lucht te geven. Uw nagel heeft geen lucht nodig, de groei komt vanuit de nagelriemen. Of dat uw eigen nagels zouden beschadigen als u kunstnagels neemt. Het antwoord is nee. Als u kunstnagels laat zetten en eraf laat halen door een professioneel nagelstyliste kunnen uw eigen natuurlijke nagels niet beschadigen.

Als de kunstnagel over de natuurlijke uitziende nagel wordt gemaakt door middel van een heel dun laagje acryl of gel,is het effect een mooie korte natuurlijke nagel.

Door middel van een tip of een sjabloon kan de nagel eventueel ook langer worden gemaakt. Toen kunstnagels net uitkwamen werd er gebruik gemaakt van een plastic tip, tegenwoordig is de mooiste techniek het gebruik van sjablonen waardoor de gehele nagel uit acryl of gel bestaat.

Elke vorm is mogelijk van een natuurlijke ovale nagel, een vierkante nagel of een spitse stiletto nagel. Zo ook de lengte die kan heel kort maar ook lang gemaakt en gevijld worden.

Veel vrouwen hebben problemen met hun natuurlijke nagels. Ze zijn te zwak, breken snel, scheuren in of splijten. Voor die vrouwen zijn kunstnagels een goede oplossing.

Ook voor nagelbijters (vrouwen maar ook voor mannen) zijn kunstnagels een goede oplossing. Waarom? Doordat het nagelbed beschermd wordt en de kunstnagel mooi glad is en geen haakjes vertoont, neemt de behoefte om nagels te bijten af.

Verder dient men ook realistisch te zijn. Niet iedereen heeft geschikte nagels om ze heel lang te dragen. Ook moet u rekening houden met de dagelijkse werkzaamheden en uw beroep. Soms zijn korte, verzorgde nagels mooier en beter dan lange nagels.

Kunstnagels verwijderen is geen probleem mits u ze vakkundig laat verwijderen, zonder dat uw eigen natuurlijk nagels beschadigen.

Helaas promoten sommige nagelstylistes producten als een nieuw systeem. Er zijn zeer veel verschillende merken en benamingen, maar nogmaals er zijn maar 2 systemen namelijk,
* Gel (hard uit onder UV-licht)
* Acryl (hard uit aan de lucht)
Beide systemen worden op de natuurlijke nagel geplaatst.

Daarnaast heb je nog 2 systemen die gecombineerd zijn van het gelsysteem en acrylsysteem,
* AcrylGel (valt onder de gels, hard uit onder UV-licht)
* Fiberglas (voorloper van de gel)
Veel merken gebruiken binnen deze twee systemen ook nog andere benamingen, maar het komt op het zelfde neer. Het is gel of acryl.

Nagelstudio werkt niet met MMA. Klik op het icon MMA om verder te lezen.

Aziatische salons versus Nederlandse salons:
Het verschil tussen de werkwijze van een aziatische salon en een westerse salon is zeer groot en is eigenlijk niet met elkaar te vergelijken zowel qua producten als techniek. In Amerika worden deze discount salons nagels ook wel budgetnagels of studentennagels genoemd.

Daar wordt gewerkt met kant en klare witte tips, of een parlemoer tip. Uw eigen natuurlijke nagels worden helemaal kort afgeknipt, en dit wordt elke behandeling weer opnieuw herhaald. Bij nagelstudio Adele wordt gewerkt met sjablonen en worden uw eigen natuurlijke nagels niet afgeknipt. En bij de volgende nabehandeling is het dan ook de bedoeling dat u uw eigen nagels heeft met daarover heen een dun laagje acryl of gel.